Orato, coaching, logopedie en persoonlijke ontwikkeling in Nuenen

Bij Orato in Nuenen kun je terecht voor coaching, presenteren, aansprekend (s)preken, training en speaking circle. Investeren in jezelf: een cadeau voor het leven.

Ardie Nooijen-Kuijpers van Orato in Nuenen helpt je vooruit met coaching, technieken voor presenteren, aansprekend (s)preken, persoonlijke training en ze leidt speaking circles.

 

Investeer in jezelf met behulp van coaching

 

Met Orato investeer je daarom in jezelf: een cadeau voor het leven. Orato is gevestigd in het mooie dorp Nuenen, dichtbij Eindhoven en Helmond, en is dus makkelijk bereikbaar. Ardie neemt alle tijd om je te helpen om je te ontwikkelen.

 

In Nuenen maar ook via Skype beschikbaar voor heel Nederland!

Ardie: praktisch en sociaal ingesteld

Welkom bij Orato

Orato is een praktijk voor logopedie, speaking circle©, aansprekend (s)preken, training en coaching. Daarnaast kun je met express for success ook veel leren over presentatie: de buitenkant gecombineerd met de binnenkant.

Orato helpt

Welke discipline je ook zoekt: zonder zweverig gedoe pakt Ardie Nooijen-Kuijpers jouw ontwikkeling praktisch en met inlevingsgevoel aan. Met onder meer video-training krijg je een beter beeld van jezelf, en samen met Ardie werk jij aan een verbeterde versie van jezelf. Eentje waarmee jij je goed voelt, een versie die eindelijk de buitenwereld vertelt wat jij zelf al lang weet: ik laat zien en horen wie ik ben. Daarom Ardie, daarom Orato!

Orato is gevestigd in Nuenen

Makkelijk bereikbaar, dichtbij Eindhoven en Helmond, ligt de praktijk van Orato aan het woonhuis van Ardie. Discreet en in een heerlijke, stimulerende omgeving waardoor je meteen stappen zet aan het werken aan jezelf.

Coaching

Zoek je naar richting en houvast? Wil je zelfverzekerd overkomen op je werk, thuis of ergens anders? Heb je behoefte aan sturing omdat je zelf ondergesneeuwd dreigt te raken?

Orato helpt

Met coaching van Orato in Nuenen kom je tot jezelf. Daardoor leer je luisteren naar je eigen gevoelens en leer je kanaliseren wat je voelt en ervaart. Coaching is geen zweverige hocus-pocus, maar een praktische manier van werken aan een betere versie van jezelf!

Training

Presentatietrainingen helpen je om sterk in je schoenen te staan. Wie (vaak) groepen toe moet spreken, kan dat na een training op een ontspannen en overtuigende wijze. Orato geeft trainingen om jezelf, je werk, je ideeën en plannen kundig te presenteren.

Training met Orato

Stel je voor: je reageert moeiteloos op vragen en bereikt je doel: informeren en overtuigen. Tot slot geniet je van een welverdiend applaus. Je kunt tevreden zijn. Denk eens aan:

  • omgaan met zenuwen,
  • contact maken en houden
  • non verbaal gedrag
  • gebruik van audiovisuele hulpmiddelen,
  • verhaal-opbouw,
  • omgaan met reacties/interactie,
  • expressief en verstaanbaar spreken,
  • intentie-overdracht.

Door trainingen worden bovenstaande punten meer en meer een natuurlijke manier van presenteren. Presenteren wordt een plezier!

Logopedie Plus+

Met logopedie Plus+ van Orato in Nuenen kun je je stotter- en spraakproblemen aanpakken op een prettige manier. Wie stottert wil daar vanaf, maar heeft niet zelden een enorme drempel te overbruggen om aan therapie te beginnen. Ardie ontwikkelde Logopedie Plus+: niet alleen je spraaktechniek wordt verbeterd maar alles dat leidt tot een evenwichtige manier van spreken wordt aangepakt. Goed in je vel zitten heeft een positieve invloed op stotter-, spraak- en communicatieproblemen.

Kwetsbaar? Veilig bij Orato

Net als bij coaching stel je je als cliënt kwetsbaar op wanneer je logopedie moet of wilt volgen. Voor Ardie is het net zo belangrijk als voor jou dat jij je veilig en op je gemak voelt. Er is geen ‘fout’ en er is geen ‘verkeerd’. Er is anders. Daar werk je aan, samen met Ardie, zodat je zelfverzekerd deel zult kunnen nemen aan gesprekken en conversaties, zonder je geblokkeerd te voelen.

Wat is een Speaking Circle®?

Een Speaking Circle® is een groep mensen aan wie een nieuwe manier van spreken voor een groep wordt aangeboden: authentiek en zonder angst, vrijuit spreken. Uitgangspunt is het maken van (oog)contact met respect voor jezelf en die ander. Relational Presence is de essentie. Leer spreken in een Speaking Circle® met Orato in Nuenen.

Wat maakt Speaking Circle uniek?

Het is geen vaardigheidstraining waar je allerlei tips en technieken leert. Het nut hiervan heeft zich al bewezen in allerlei andere presentatietrainingen. De basis van overtuigend spreken voor groepen is en blijf dat je zeker bent van jezelf. Speaking Circle® is met name geschikt als je je zelfvertrouwen voor een groep wilt vergroten en je eigen stijl tot zijn recht wilt laten komen. Samengevat: een unieke manier om te leren spreken en plein public!

 

Aansprekend (s)preken

Jij vertelt je verhaal boeiend en/of leest aansprekend je tekst voor. Uiteraard passend bij jouw persoon, de omstandigheden en het doel van je presentatie. Het gaat nadrukkelijk om de manier (HOE) waarop je de inhoud (WAT) brengt. In samenwerking met de organisatie van jouw (kerk)gemeenschap stellen wij een programma samen.

Voor wie?

De titel van deze training doet misschien vermoeden dat alleen mensen die preken getraind kunnen worden. Niets is minder waar. Het is zoveel boeiender als jouw verhaal niet als ‘gepreek’ maar als aansprekend wordt gehoord. Deze training is geschikt voor iedereen die het woord wil nemen bijvoorbeeld als verteller, lector, voorganger, dirigent, vrijwilliger etc. Onder leiding van Ardie Nooijen-Kuijpers kun je in Nuenen bij Orato aansprekend leren spreken!

Express for Success

Express for Success is een formule waarbij je met Ardie, en met topmodel Anneles, werkt aan je totale presentatie. Niet alleen het verhaal dat je vertelt moet goed zijn: het oog wil ook wat. Je leert over welke kleuren jou goed staan, op welke manier je houding wordt geïnterpreteerd en hoe je die kunt verbeteren. Je leert je kleding voor de gelegenheid, zonder dat je meteen een gat in je budget ziet vallen. Heel veel valt en staat met de eerste indruk

Laat die eerste indruk een goede zijn

Met Express for Success krijg je een dagprogramma, alleen, in een kleine groep of met bijvoorbeeld je collega’s of vrienden/vriendinnen. Aan het eind van de dag heb je kennisgemaakt met alle aspecten die het beeld beïnvloeden dat de wereld van jou heeft. Je weet hoe je standvastig en zelfverzekerd over kunt komen, je krijgt talloze tips en trucs. Express for Success vindt plaats op locatie; dat kan in Nuenen zijn maar is meestal ergens anders.

contactgegevens Orato

Drs. Ardie Nooijen-Kuijpers
Rutger van den Broeckelaan 3
5671 EB Nuenen
040-2842901 • 06-51088688
ardie@orato.infowww.orato.nl

KvK 16065919  BTWidentificatienummer NL001890491B36

LOGO-orato_TR

 

Contact

7 + 14 =

Doe mee, meld je aan bij Orato voor een van de vele trainingen die je vooruit helpen!

Orato