ORATO verzorgt nog meer trainingen op het gebied van communicatie

Aan de slag met uw verbale en non-verbale manier van contact maken en in gesprek gaan.

Training vereist discipline

Allerlei trainingen hebben zich in meer dan 29 jaar doorontwikkeld en hun dienst bewezen aan honderden deelnemers van allerlei organisaties, zoals gemeenten, (zorg)instellingen, bedrijven in company en aan particulieren.


Team Communicatie

Wanneer een groep collega’s weer of anders wil communiceren met elkaar of wanneer de samenwerking tussen twee teams verbeterd moet worden.


De Dubbeldekker

Ook wel genoemd: ‘Het beste van beide’, namelijk Dag 1 ‘Authentiek Presenteren met Speaking Circle®’ Dag 2 Persoonlijke Presentatie Coaching met Video-feedback’. Doel: Bewustwording en oefening van je overtuigingen en van je persoonlijke uitstraling en presentatievaardigheden (nonverbaal en verbaal)

Programma/werkwijze:

  • Plenair programma: Video-opnames van een voorbereide presentatie van 2 minuten, per deelnemer. Omgaan met presentatiespanning, hoe doe je dat? Aan bod komen verder: Worst-case scenario’s, belemmerende en helpende gedachtes, fysieke tips, lefoefeningen etc.
  • Personal coaching met video-feedback: Elke deelnemer krijgt op haar of zijn ingeplande tijd, 1-op-1 de opname te zien, feedback en oefening m.b.t. persoonlijke verbeterpunten.

Groepsgrootte: minimaal 6, max 10 personen. Ideaal.


Jij en je werk in de schijnwerpers

Een interactieve workshop waarbij ieders persoonlijke uitstraling gespiegeld wordt in de groep met aandacht voor de volgende onderwerpen: Principes van de eerste Indruk (het EIP Eerste Indruk Profiel), belemmerende en helpende overtuigingen (RET Rationele Effectiviteits Training), Vragenlijst ‘Persoonlijke uitstraling’, Sociale geschenken en gastvrijheid, do’s en don’t’s m.b.t je non-verbale en verbale communicatie (jouw manier van spreken, houding/gebaren/mimiek/oogcontact etc.) en facultatief algemene tips over kleur, kleding en styling.


De Sandwich

Een aantal coachbijeenkomsten, vervolgens deelname aan de trainingsdag ‘Authentiek Presenteren met Speaking Circle®’ en daarna weer een aantal coachbijeenkomsten. PowerSpeechPittstop Korte leftraining. De deelnemers worden uitgedaagd letterlijk zichzelf te laten horen. Aan de slag met je adem, stem, intonatie en articulatie om je boodschap luid en duidelijk over te laten komen! Spreektechniek in functie van presentatie.


PowerSpeechPittstop

Korte leftraining. De deelnemers worden uitgedaagd letterlijk zichzelf te laten horen. Aan de slag met je adem, stem, intonatie en articulatie om je boodschap luid en duidelijk over te laten komen! Spreektechniek in functie van presenteren.

Ardie werkt graag samen met andere vakspecialisten.
Allerlei combinaties zijn mogelijk zoals bijvoorbeeld: presentatiecoaching met catwalktraining, coaching met een kleur- en stylingadvies.

Effectief presenteren

Is deze klassieker iets voor jou?

Het moment is aangebroken: je loopt naar voren, goed voorbereid en met een gezonde dosis spanning, je maakt contact met je luisteraars en spreekt luid en duidelijk je eerste woorden uit. Vervolgens houd je een boeiende presentatie waarbij de aanwezigen aandachtig luisteren. Je reageert moeiteloos op vragen en bereikt je doel: informeren en overtuigen. Tot slot geniet je van een welverdiend applaus. Je kunt tevreden zijn.

Spreekt je dit aan? Dan is deze training iets voor jou!

Middels deze training leer je succesvol presenteren. Je persoonlijke talenten worden versterkt en je verbeterpunten geoptimaliseerd. Dé manier van presenteren bestaat niet. De vraag is: wat werkt bij jou? Hoe kun jij je doel bereiken, passend bij je persoonlijkheid en rol? Je krijgt antwoord op de vraag: Wat kun jij allemaal doen om jouw boodschap effectief te presenteren?

Werkwijze

Leren in een groep gecombineerd met personal coaching met video-feedback. Continu oefenen aan de hand van allerlei originele werkvormen en meer dan 100 tips, do’s en don’t’s.

Simpel gezegd: eerst de ‘pijn’ op tafel en dan aan de slag, positieve ervaringen opdoen en met een gevoel van vertrouwen en succes de training afsluiten.

Waarom déze presentatietraining?

Omdat deze training zich bewezen heeft. Uit evaluaties, 9- gemiddeld, blijkt o.a. de waardering voor veelvuldige gelegenheid tot oefenen en ervaren. De training wordt gegeven door twee trainers met o.a. als voordeel dat er een efficiënt georganiseerd programma is met groepsoefening én personal coaching. Als trainer/coach/therapeut weten ze je te motiveren om veel te leren met oog voor jouw persoon en beroepsmatige belangen. Je leert je gedrag te veranderen middels technieken en oefeningen op vaardigheids- én overtuigings- en identiteitsniveau. In een veilige en kritische leersfeer krijg je o.a. video-feedback. De nadruk ligt op jouw persoonlijke manier van presenteren. Met name de diversiteit aan onderwerpen, het enthousiasme en deskundigheid van de trainers en een scherpe prijs/tijd/kwaliteitverhouding maken deze training de investering waard. Je ontvangt een bewijs van deelname bij 90% aanwezigheid en een succesvolle eindpresentatie.

Onderwerpen

De beginsituatie van ieders presentatietalent wordt bepaald om vervolgens te leren m.b.t.:

  • omgaan met zenuwen,
  • contact maken en houden
  • non verbaal gedrag
  • gebruik van audiovisuele hulpmiddelen,
  • verhaal-opbouw,
  • omgaan met reacties/interactie,
  • expressief en verstaanbaar spreken,
  • intentie-overdracht.

Voor wie?

Voor iedereen die in het kader van zijn of haar functie of privé vaak of minder vaak moet spreken voor een groep. Deze training verbetert je presentatievaardigheden niet alleen wanneer je spreekt voor een (grote)groep maar juist ook op allerlei andere momenten waarop je jezelf en je verhaal presenteert. Je kunt denken aan jouw bijdrage in een vergadering, spreken op congressen en symposia, product presentaties, inspraakavonden, lezingen en ook aan 1-op-1 in gesprek met een klant, patiënt, etc.

Door wie?

Drs. Ardie Nooijen-Kuijpers en Drs. Marion Weijts www.uitjezelf.com

DE presentator bestaat niet, JIJ wel! Wat past bij jou? en dát met overtuiging brengen, dat werkt!

Leer van 29 jaar ervaring. Jouw persoonlijke presentatie mag gezien worden!